lauantai 8. marraskuuta 2014

DAY OFF!

Heipsan täältä aurigon alta!

Sää on tällä hetkellä aivan super hyvä, ei kuuma ei kylmä. Eli täydellinen vapaapäivä, joka sitten kului kokonaan asioita hoitaessa, eli se siitä vapaasta. Aamulla suunnistin kampaajalle, joka muuten sattui olemaan suomalainen! Siellä ymmärrettin heti ikuinen taistelu keltaisuutta vastaan, joka iskee täällä kuin nyrkki silmään auringon takia (paitsi että ikään kuin olisin sitä viikon aikana nähnyt..) mutta tyvikasvu saatiin korjattua. Ihan Suomen hinnoissa oli se käynti.

Seuraavaksi lähdin metsästämään sisätossuja kuntosalille. Kyllä..yläkerrassa on kuntosali ja elettelen toiveita, että ehdin sinne joskus. Nekin olisi kannattanut pakata mukaan Suomesta, mutta siellä ne hyllyllä sitten odottaa kotiinpaluuta. Nyt kun tuli puhe tavaroista, jotka olisi voinut pakata mukaan niin niiden lähettäminen tänne on ihan turhaa. Paikalla ei nimittäin ole yhtään mitään osoitetta. On vain epämääräisen valtava asuinalue, jonka nimi on DIP (Dubai Investment Park).  Alue on turvallinen, mutta valtavan kaukana kaikesta. Aina pitää ottaa taksi lähimmälle metroasemalle, jos haluaa käydä jossain, eikä sekään ilmaista ole. Ja huom. metrolla on vielä tunnin matka sivilisaation pariin. Harmittaa vähän, kun muilla hotelleilla on majoitus keskustassa. Hotellin mainostettu kuljetuspalvelu oli aika iso vitsi. Kerran päivässä on kuljetus johonkin suuntaan keskustaa ja takaisin. Töihin pääsee kyllä, siitä on pidetty huolta.

Yskä ei ota loppuakseen, päinvastoin. Jossain vaiheessa ensi viikkoa on lääkärin tarkastus, jossa voisi ottaa vähän uutta analyysia kurkusta. Toinen ärsyttävä asia on, ettei prepaid kortteja tehdä täällä nanomallia. Eli Samsug S3 tuli sitten ykköspuhelin. Paikallinen numero on pakko olla. Puhelimen akku vaan päätti tehdä tenän ja sitä joutuu lataamaan kahden tunnin välein, muuten se sammuu. Ärsyttä kun akku on loppu koko ajan. En tiedä onko puhelin jo niin vanha, ettei se jaksa pyörittää uutta ohjelmistoa, vai onko akku virheellinen. Joka tapauksessa takuu on mennyt umpeen ja uusi akku maksaa yhtä paljon kuin puhelin. Lisäksi täällä on niin paljon kuvattavaa, että parempi kamera puhelimessa olisi paikallaan kun on vain pikkulaukku mukana. Kahden puhelimen kantaminen on vähän turhaa. Varsinkin sinä päivänä, kun joku päättää varastaa laukkuni. Mietintämyssyyn, mitä teen.

Hassuja huomiota, mitä olen täällä tehnyt on muun muassa, että naisille on oma metrovaunu, joihin miehillä ei ole asiaa. Tietenkin naiset saavat mennä myös sekavaunuihin. Muutenkin naisilla on kissanpäivät, jos pitää jonottaa mihin tahansa. Esimerkiksi pankeissa naiset saavat mennä jonossa olevien miesten ohi ohistuslupaa kysymättä, kätevää. Metrossa ei saa syödä purkkaa, siitä rapsahtaa sakot. Kuten myös metrossa syömisestä, juomisesta ja tupakoinnista.

Ennen kampaajaa kuvailin hieman aluetta. Pilvenpiirtäjiä on silmän kantamattomiin. Iltaisin useissa Marina alueen pilvenpiirtäjissä on välkkyvät valot. Aivan upeita valoshowta koko Dubai iltaisin.


Kävin myös katsomassa suihkulähde shown, jonka ensimmäinen näytös alkaa 18:30. Toivottavasti video toimii. Loppu jäi vähän hassuksi, kun katkaisin videon juuri kun suihkulähteet lennähtivät korkeuksiin. Palaillaan taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti