lauantai 1. marraskuuta 2014

FIRST DAY IN DUBAI

Heipsan!

Vihdoin perillä. Lento meni mukavasti unten mailla, tuntui ehkä lyhimmältä lennolta ikinä. Laitan nopeasti ensikuulumiset asunnolta. Saavuin siis paikallista aikaa iltapäivästä ja pääsin nopeasti passijonon kautta laukkuja hakemaan. Helpotus oli tietenkin suuri, kun molemmat laukut löytyivät heti hihnalta. Vastassa kentällä oli hotellin edustaja. Ajettiin lentokentältä noin tunnin verran ja jossain vaiheessa alkoi tuntua, ettei matka lopu ikinä. En edes halunnut tietää, miten kaukana Dubaista asunto oli.

Perillä kouraan lyötiin avaimet ja toivotettiin tervetulleeksi. Sängyn päällä minua odotti tervetuliaispaketti, joka koostui kahdesta vessapaperirullasta. Tervetuloa siis. Rullien alta löytyi vielä kasa sääntöjä allekirjoitettavaksi. Nälkä poltti vatsaa, mutta kauppaa ei nyt tähän hätään tästä korvesta löytynyt ja ruokailuaikakin oli jo ohi, joten purkasin matkalaukut ja lähdin vaeltamaan ympäri valtavaa aluetta, jossa kaikki työtekijät asumme. Mielessä oli niin paljon kysymyksiä, mutta ei kukaan vastaamassa niihin. Lopulta löysin Intenet huoneen, jossa sain viimein pari viestiä lähetettyä. Huone oli täynnä hien hajua ja Pakistanista tai sieltä suunnalta tulleita työntekijöitä, jotka odottivat vain tilaisuutta syödä mut elävältä. Katsoin parhaaksi poistua.

Vaelsin takaisin asuntoon ja jäin odottelemaan huonekaveria. Noin kahdelta yöllä sisään kömpi nuori kiinalainen tyttö. Hän osasi vastata melkeimpä kaikkiin kysymyksiin. Erittäin mukava huonekaveri, harmi, että hän on lähdössä joulukuun lopussa takaisin Kiinaan, joten sen jälkeen asunkin yksin ainakin toistaiseksi. Vaihtuvuus on hänen mukaansa suurta, joten vain sisukkaimmat selviävät.

Tänään on vapaapäivä, jonka aloitin aamiaisella asuntolan ruokalassa. Odotettavissa on painonlaskua, aamiainen ei nimittäin ollut mikään makuelämys eikä huoneessa ole jääkaappia eikä yhtään mitään ruuanvalmistus mahdollisuutta. Ainoastaan sänky, kylppäri, kaappi ja lamppu, jotka raportoin tänään rikkinäisten huonekalujen listalle. Löysin myös alueelta pienen intialaisten ylläpitämän kaupan, jonka oveen voisi laittaa kyltin 'KAIKKIEN TUOTTEIDEN KÄYTTÖ OMALLA VASTUULLA'. Ymmärrätte varmaan minkälaisesta kaupasta on kyse.

Seuraavaksi lähden shuttle bussilla ostoskeskukseen. Muun muassa hammasmuki ja netti puhelimeen on työn alla. Huomenna alkavat työt. Sitä ennen on kyllä vielä aikalailla asioita hoidettavana.

PS. Jaan blogipohjan Aleksandran kanssa, eli joskus tänne saattaa ilmestyä kuvia esimerkiksi Barcelonasta, joten älkää ihmetelkö. Sivu on ollut rakentamisvaiheessa hyvin kauan, joten kommentteja ja toiveita ulkoasuun liittyen voi jättää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti