lauantai 13. joulukuuta 2014

DUBAI SOUKS

Terve,

hetken hengähdystauko taas töiden lomassa. Aamupalalle, rannalle, lounaalle, kaupungille, syömään, suihkuun ja unille. Tekee edvarttia aina välillä ajatella ja tehdä jotain muuta kuin töitä. Päivät kulkee aika pitkälti samaa rataa. Tällä viikolla olen ollut iltapäivävuoroissa ja sama jatkuu ensi viikolla.

Mutta palataan hetkeksi tähän päivään. Otettiin metrolla suunnaksi Dubain soukit. Nämä ovat perinteisiä markkinapaikkoja ja sijaitsevat niin sanotulla vanhalla puolella. Täytyy sanoa, että ero uuden ja vanhan Dubain välillä on huima: pilvenpiirtäjät vaihtuvat mataliin taloihin ja tunnelma vaihtuu perinteisemmäksi. Monet sanovat, että tunnelma muistuttaa Istanbulia.

Metrossa paras paikka on ehdottomasti ensimmäinen vaunu. Metro on automatisoitu, joten tarjolla on piikkipaikkoja aivan eturiviin. Metromatka kesti täyden tunnin. Etäisyydet tässä kaupungissa ovat valtavia. Jäimme pois Ras metroasemalla, josta kävelimme yhteen Dubain kuuluisimmista soukeista, Gold Soukkiin. Olin ehkä hieman pettynyt tarjontaan. Kultaliikkeitä oli tietenkin pilvinpimein, mutta jotain jäi puuttumaan oikeasta markkinatunnelmasta. 

Värikkäitä kenkiä oli yhdessä putiikissa jokaiseen makuun. Matka jatkui päämäärättömällä harhailulla. Osuimme pieneen venesatama-alueeseen, josta päätimme ottaa pienen jokiajelun. 

Kaunis auringonlasku jälleen kerran veneestä käsin. Tähän mennessä kaikki kuvat on kuvattu kännykällä. Pari kertaa olen yrittänyt opastaa kavereita järkkikuvauksen maailmaan, mutta kuvat ovat olleet epätarkoja. Tarkoitus olisi kuvata jatkossa enemmän järkkärillä.

Nyt uni painaa silmää niin pahasti, että on alettava koisata.

Öitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti