perjantai 10. heinäkuuta 2015

ATLANTIS

Hellurei!

Ramadan on kohta ohi ja 9 tunnin päivät häämöttää jälleen. Sitä ennen pitää ottaa ilo irti lyhyistä päivistä. Käytiin Atlantis hotellissa tässä menneellä viikolla tutustumassa heidän ruokamaailmaa. Ilta alkoi Iftar illallisella ja jatkui kansainvälisellä buffetilla. Auringon laskiessa kaikki Ramadania viettävät saavat syödä viimein illallista. Tämä kyseinen illallinen, jonka tarjoilu täällä alkaa klo 19:15 sisältää vaikutteita arabikeittiöstä. Atlantiksessa tosin oli tarjolla Iftarin aikaa jo hyvin kansainvälistä ruokaa. Kaikkea, mitä saattoi kuvitella. Jo ensimmäisen kierroksen kohdalla tuntui, että vatsa paisui kolme kokoa. Niin siinä käy, kun saa syödä niin paljon kuin napa vetää -ja vähän enemmän.

Atlantis on yksi Dubai mielenkiintoisempia hotelleja. Siitä joko tykätään tai ei. Henkilökohtaisesti voin yhtyä mielipiteeseen, jonka mukaan kyseinen hotelli on kuin sirkus. Sieltä löytyy kaikkea: vesipuisto, akvaario, delfinaario, ravintolaa kaikkeen makuun, ostoskatu ja tietenkin yli tuhat hotellihuonetta, 1500 mikäli oikein muistan. Kävimme kokeilemassa heidän all day dining-ravintolaa Kaleidoscopea, joka tosiaan oli vain yksi monista ravintoloista. Rakennus itsessään on valtava ja massiivinen. Ei todellakaan jää keneltäkään Palm Jumeirahiin suuntavalta näkemättä. Varsinainen turistinähtävyys jo itsessään. Ajamme joka päivä hotellin ohi ja yhtenäkään kertana hotellin edusta ei ole ollut tyhjillään turisteista. Joka ikinen hetki hotelli ikuistetaan johonkin kameraan.

Itsekkin nappasin pari kuvaa ennen kuin jatkoimme matkaa sisälle.

Sisällä hotellia meitä odotti valtava aula. Vastaanottoon oli vedetty köydet jonutusta varten. Suht mielenkiintoinen ratkaisu, mutta ehkä tarpeellinen, koska ihmisiä riitti. Vaikka Ramadanin aikaan koko Dubai on hiljainen, tässä hotellissa tuskin koskaan on hiljaista. Selvitimme tiemme (jonon kautta tietenkin) syömään. Ruoka oli hyvää, ei valittamista. Kaikkea kaikille.

Pois lähtiessä pidin silmällä jos sattumalta vastaan olisi tullut pankkiautomaatti, tulihan se. Jos jotakuta ei huvita nostaa seteitä voi vaihtoehtoisesti nostaa myös kultaharkkoja. Itselle tosin riitti ihan normi paperiseteli, mutta pidetään tämäkin vaihtoehto mielessä.

Nyt on aika mennä iltapesulle ja nukkumaan. Fiksuinta olisi valvoa tänään niin pitkälle kuin mahdollista. Huomenna alkaa nimittäin pieni yövuoroputki. Saattaa kuitenkin olla, että uni vie voiton tänä iltana ja huomenna sitten sattuu valvoa koko yö.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti