torstai 10. maaliskuuta 2016

FIRST WEEK

Vihdoin, hetki istua alas, avata tietokone ja hengittää. Oli hyvin erilaista tällä kertaa tulla Dubaihin. Viime kerralla saavuin ilman mitään odotuksia, joten ei se maailma kaatunut vaikka kaikki olikin vähän vinksallaan. Tällä kertaa vuorossa oli aivan täysi romahdus. Jotenkin aavistin, ettei kukaan tulisi olemaan kentällä vastassa, kahden tunnin odotuksen jälkeen vihdoin joku saapui. Siinä vaiheessa uni painoi jo silmää, sitten piti vielä odottaa tunti, koska lisää ihmisiä saapui. Viimein aamulla kun päästiin asunto-alueelle, ulkokuoren perusteella heräsi toivo. Tämä on juuri sellainen kuin kuvittelin ja vielä parempi. Puistoja, kävelyteitä, ulkopuolella täysin vihreää, yksi hienoimmista rakennuksista, marmorilattiat. Olin niin täpinöissäni, että saan nähdä huoneen. Siihen se ilo sitten jäi.

Saavuin sellaiseen sikolättiin, että oksat pois. Tilaa oli vaikka muille jakaa, mutta joka puolella oli tavaraa ja roskapussia, paperipussia, papereita, tiskejä. Kaksoissänky oli vaihtunut 80cm leveään sänkyyn, kivikovaan sellaiseen. En elämässäni ole kokeillut niin kovaa patjaa. Ihan kuin lattian päälle olisi laitettu lakana. Piti oikein katsoa, että oliko siellä patja. En nyt tiedä kutsuisinko moista härpäkettä patjaksi, mutta ilmeisesti se ajaa patjan asemaa. Piti vielä varmuuden vuoksi kokeilla kämppiksen sänkyä. Jep, sama laulu. Huoneemme keskipiste on täydessä tällingissä oleva joulukuusi. Sanat eivät riitä kuvaamaan, miten paljon haluaisin heittää kuusen parvekkeelta alas. Yritin hienovaraisesti tiedustella, olisiko kuusi menossa pakettiin lähiaikoina, mutta se on kuulemma ollut siinä jo kaksi vuotta, että päätin luovuttaa.

Oli vain kertakaikkiaan pakko purkaa tavarat heti saapumisen jälkeen, muuten olisin ottanut seuraavan lennon takaisin Suomeen. Jatkoin tutkimusmatkaani keittiöön, Voitte varmaan kuvitella jääkaapin sisällön ja kaikista pahinta on, että aluksi luulin, että 4 tyttöä jakaa saman kaapin, siksi se on niin täynnä. Noh, tämän viikon aikana on selvinnyt, että kyseessä on vain yhden tytön tavarat. Saman joka valitettavasti jakaa vessan kanssani. Itsellänihän noita kauneustavaroita on jonkun verran. Nyt voin kertoa, että oma kokoelmani kalpenee kämppikseeni verrattuna. Hänen kokoelmansa tosin koostuu pääosin tyhjistä purkeista, joita en vain uskalla heittää roskikseen. Luojan kiitos kämppikseni ei meikkaa. Muuten en tiedä, minkälaisessa tavarahelvetissä eläisimme. Ihmiselle, joka rakastaa järjestystä, elämä tässä kämpässä on yhtä tuskaa. Minulla on myös paljon tavaraa 5 matkalaukullista, mutta kaikki se on noin 8 neliömetrin sisällä armeijamaisessa järjestyksessä. Looginen valinta olisi siis pyytää huonevaihtoa. Asiasta tekee monimutkaisen kaksi faktaa. Tämä on koko kerrostalon ainoa asunto wifi-yhteydellä ja pesukoneella. Tässä on kaksi asiaa, jotka tekee elämisestä mukavaa. Ei tarvitse lähteä yhdeksännestä kerroksesta ensimmäiseen vain käyttääkseen nettiä, eikä tarvitse käyttää pesutupaa. Että se on vain opeteltava katselemaan rojua ja roskaa. Valitettavasti kämppikseni ei ole lähdössä yhtään mihinkään, eli se on vaan parempi tehdä tuttavuutta joulukuusen kanssa. Mulla ja kämppiksellä ei oikein synkkaa, jos nyt rehellisiä ollaan, mutta suurimman osan ajasta hän viettää poikaystävänsä kanssa, joten olen yksin täällä rojukamarissa, joksi tätä kutsun. Pidän huoneen keittiöstä. Kaiken sen lian alta paljastui erittäin hieno ja tilava keittiö. Valitettavasti aika ei ole oikein riittänyt perusteellisen puhdistukseen ja luulen, ettei sitä arvostettaisi täällä, joten pieni pintasiivous sai kelvata.

Töissä päähän on kaadettu aika kasa infoa. Välillä vähän väsyttää ja on vähän luuseri olo, kun ei vaan tiedä, missä on esim. lähin vessa, mutta työrintamalla ei ole valittamisen sijaa. Kaikki on sujunut hyvin.

Sellaista täällä. Huomenna on vapaapäivä. Aikomuksena levätä ja järjestellä tavaroita. Eilen satoi kaatamalla koko päivän. Monet kaupungissa pitkään asuneet sanoivat, että viimeiseen kymmeneen vuoteen ei ole nähty vastaavaa. Tänään kesti kaksi tuntia tulla kotiin, koska kaupungissa ei ole viemäreitä, joten kaikki vesi jäi kadulle. Autoja meni rikki, kun ne ajoivat lätäköissä, joissa vesi oli ikkunaan asti. Meilläkin oli vesi poikki, mutta eipä se paljon enää haitannut, kun koko viikkoon ei ole tullut lämmintä vettä. Vesikatkos oli vain kaiken huipentuma. Tässä linkki, jos haluatte kurkata, minkälainen ilma oli eilen.

https://www.youtube.com/watch?v=V1HBNXoQZLM

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti