sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

DAY OFF


Heipsan! Vaikka pari päivää on ollut aika haipakkaa töissä, päällimmäinen fiilis on silti lomamoodi. Pitää ottaa kaikki irti tästä kuusta.

Viime aikoina olen miettinyt, mitkä asiat ovat muuttuneet täällä ollessa. Yksi muutoksista on auringonotto. Aika pian muuton jälkeen huomasin, ettei ranta tai uima-altaat houkuttele enää samalla lailla. Auringonotosta tulee lähinnä mieleen ihosyöpä. Aika harvoin sitä oikeastaan tulee enää lähdettyä altailemaan. Mutta auringonpaiste..siinä on sitä jotakin. Rakastan sitä, että aurinko paistaa vuoden ympäri. Ja juuri sinä päivänä kun päätät lähteä altailemaan, myös silloin aurinko paistaa. Asunnolla on oma allas, mutta näin kesällä se on enemmän lämmin kylpyallas. Päivinä, jolloin mittari heiluu yli 40 tekee mieli pulahtaa kylmään altaaseen. Palmusaarelta löytyy rantaclubia rantaclubin perään. Näin ramadanin aikana pitää kuitenkin muistaa tarkistaa, että paikalta löytyy lisenssi tarjoilla ruokaa ja juomaa allasalueella. Se kun ei ole mikään itsestäänselvyys. Tekee muuten vähän tiukkaa kärvistellä altaalla ilman juomaa samalla kun mittari hipoo sellaisia lukemia, että iPhone ilmoittaa, että nyt on liian kuuma, palataan toimintaan sisätiloissa.

Valittiin paikaksi Riva rantaclubi. Iso allasalue ja viileä uima-allas. Siinä päivän mittaan pääsi nälkä yllättämään ja otettiin sämpylät ja vähän appelsiinimehua. Oli tarkoitus maksaa kortilla, mutta tarjoilija näytti vähän kiusaantuneelta joten sanoin, että voin maksaa käteisellä, ei ongelmaa. Pyöristin summan seuraavaan 5dirhamiin ja annoin laskun ja rahan tarjoilijalle. Siihen tarjoilija vastasi, että olisiko tippiä. Olin vähän kiusaantunut, että eipä oikeastaan, seuraava seteli on 100AED. Tarjoilija katsoi vuorotellen kumpaakin eikä tehnyt elettäkään lähteäkseen. Aloin sitten etsiä lompakosta kiusallisen hiljaisuuden vallitessa. Samalla mietin, että mistähän hyvästä. Ensin tuotiin väärä lasku, ja muutenkin palvelu oli ihan kökköä ja johan siinä oltiin pyöristetty ylöspäin. Löysin viimein kympin ja tarjoilijan ilme oli, että kymppikö vain. Teki mieli huomauttaa, että palvelumaksu kyllä sisältyi jo hintaan. Oli vähän sellainen olo, että minäpä tästä lähden. Palvelualalla itsekin työskentelevänä tiedän, että on mukava saada tippiä, mutta oli vain niin röyhkeä asenne, että ei tehnyt mieli antaa.

Kotiin suihkuun ja laitoin vähän kasvonaamiota nassuun. Löysin koneelta Greyn anatomian vanhoja jaksoja. Eiliset tortillat odottavat tekijäänsä keittiössä. Saattaa olla, että laiskuus iskee ja jätän ne huomiseksi. Ensi viikko menee yövuorossa. 5 tai 6 vuoroa, en muista milloin on seuraava vapaa. Padi odottaa yöpöydällä, muistin juuri, että siellä taitaa olla pari kirjaa ladattuna, joita en ole vielä lukenut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti