keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

RAMADAN KAREEM

Onhan tätä odotettukin, toiset enemmän toiset vähemmän. Itse kuulun siihen joukkoon, joka iloitsee Ramadanin alkamisesta. Kaupunki hiljenee, työvuorot lyhenee ja muutenkin päivät tuntuu hyvin seesteisiltä. Suorastaan nautin tästä tylsyydestä, koska muut 11 kuukautta painetaan tukka putkella ilman, että ehtii edes ajattelemaan. Mitkä piirteet ovat tyypillisiä tälle kuulle?  Ramadanin aikana muslimit tekevät töitä 6 tuntia, muut 7. Päivät paastotaan ja illalla sitten perhe ja ystävät kokoontuvat yhdessä syömään illallista, Iftaria. Päivän aikana tupakointi, syöminen ja juominen julkisilla paikoilla on kielletty kaikilta. Melkein kaikki ravintolat, pikaruokalat ja kahvilat ovat kiinni. Ruokaa saa ainoastaan ruokakaupoista. Tietenkin hotelleissa on ravintoloita päivällä auki, koska luonnollisesti kaikki eivät paastoa. Mutta silti, edes vettä ei saa juoda julkisilla paikoilla. Tämän kun muistaa, pääsee jo hyvin pitkälle. Tietenkin Ramadanin aikana pukeutuminen on konservatiivisempaa ja katukuvassa näkyy abajoja tavallista enemmän. Yökerhot sulkevat myös ovensa kuukaudeksi. Musiikin soittaminen on myös rajoitettua. Omissa korvanapeissa saa tietenkin kuunnella, mutta esimerkiksi kaikki taustamusiikki kaupoissa, hotellien auloissa tai muilla julkisilla paikoilla on kielletty.

Ihmettelette varmaan kuvavalintaa. Noh, sehän on minun käsi. Koska tässä kuussa on enemmän aikaa, niin ajattelin sitten vähän repäistä. Kaikki kauneuteen ja kosmetiikkaan liittyvä on aina ollut lähellä sydäntä, joten tänään kävin vähän ehkä kaverinkin innostamana laittamassa geelilakkauksen kynsiin. Kyseessä on omaan kynteen tehtävä kestolakkaus, jonka pitäisi kestää noin 2 viikkoa. Ei siis mitään korpin raatelukynsiä vaan vaaleanpunaista lakkaa kynsiin. Toisessa kynsistudiossa oli kivempi nudeväri, mutta aikaa oli rajatusti. En edes ollut kiinnittänyt huomiota, miten pahassa kunnossa kynsinauhat olivat, kunnes studion nainen puhdisti kynnet ja muotoili ne niin nätiksi. Kaikki ylimääräinen kynsinauha leikatiin pois ja voi pojat sitä oli jonkin verran. Ehkä sellainen puhdistus tekisi Edwarttia myös jaloille. Varpaat olivat sellaisessa kunnossa, ettei niiden kynsiä kehdannut näyttää heti käsien perään.

Sitten on vielä vähän surku-uutisia. Rakasta sitä kun pitkän päivän jälkeen tulee kotiin ja voi hetken tuijottaa Netflixiä, välillä sitä tarvitsee vähän telkkuaikaa. Eipä tuijotella enää. Olen ollut siinä mielessä onnellisessa asemassa, että Suomen Netflix on toiminut VPN-yhteuden kautta. Eipä toimi enää. Netflixin VPN blokkaus on ollut meneillään jo jonkin aikaa ja nyt se sitten löysi minun käyttämän yhteyden ja se oli siinä. Tämän maan Netflix -tarjonta on aivan jäätävän huono, eikä se ole yhtään sama asia, kun voi laittaa suomi -tekstityksen päälle ohjelmaan ja vaan katsoa. Nyyh, ei enää television katselua. Vaikka yritän nähdä tämän positiivisesti, että nyt aikaa jää muuhunkin, mutta kyllä se tunnin telkkutauko silloin tällöin on oikeasti aika mukavaa.

Tein tässä pari viikkoa sitten muutoksia blogipohjaan. Teksti ja kuvat levenivät hieman. Hihkaiskaa sähköpostiin, jos muutos ei ollut hyvästä. Tai jos on ideoita tai parannusehdotuksia. Isompaa tekstiä, tai kapeemmalla alueella kirjoitusta jne..Silloin tällöin istun alas ja muokkailen kirjoitusalustaa paremmaksi, mutta oma silmä on joskus sokea muutoksille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti